Jälleen kerran pitäisi päättää, ketä sitä äänestäisi kunnallisvaaleissa. Täytettyäni lukuisten vaalikoneiden kysymyslomakkeita, tuloksena oli, että ykkösenä on henkilö/henkilöitä (eri vaalikoneet tuputtivat eri ehdokkaita), joka/jotka on/ovat kanssani samaa mieltä asioista maksimissaan 79 prosenttisesti. Olis ny piru vie edes joku osunu 85-90 prosenttisesti, niin olisin saattanut harkita. Tai  olisi ollut edes yksi ehdokas, joka olisi ollut top kympissä useammassa vaalikonetuloksessa...

Aika hassua tosiaankin, että vaalikoneet eivät ehdottaneet samoja ehdokkaita. Onko vika minussa, vai ehdokkaissa, jotka haluavat päättämään asioista. Vastaavatko ehdokkaat samantyyppisiin kysymyksiin aina eri lailla, luottaen siihen, että äänestäjät eivät käytä useampia vaalikoneita tehdäkseen vertailua? Eivätkö he osaa tehdä päätöksiä siitä, että mitä mieltä ovat asioista? Ovatko he oikeasti edes mitään mieltä? Kiva, kun jo pelkkä ehdokkuus saa aikaan takinkääntöä. Olisivat nyt odottaneet edes siihen asti kunnes ovat tulleet valituiksi... Vai olenko se minä, se takinkääntäjä? Ehkä. En kai.. Vaaleista tulee mieleen sellainen roolileikki, jossa minä kerron sinulle mitä sinä haluat (tai mitä minä luulen sinun haluavan) kuulla, ja sinä uskot (tai olet ainakin uskovinasi). Puhutaan suu vaahdossa kuinka kaikkea pitää olla riittävästi, kaikki pitää turvata ja kaikki on niin tasavertaisia ja tasa-arvoisia keskenään. Sitten kun vaalit ovat ohi, tulee totuus julki. Ei meillä nyt olekaan rahaa toteuttaa näitä asioita ja muutenkin nyt on vähän erit priorisoinnit, vaikka olisihan se kyllä mukavaa... no ainakin seuraavalla kaudella, juu..

Kyllä tämä elämä on sitten niin hankalaa. Pitänee kai jatkaa tutkimuksia, lähteä tuonne ulos haastattelemaan eri ehdokkaita. Ei tämä asia ainakaan virtuaalimaailman tutkimuksilla näytä selviävän, eikä pidäkään.